maanantai 21. toukokuuta 2012

Kuvanveisto

Kuviksen neljännessä ja viimeisessä työssä aiheena oli kuvanveisto. Tämä työ oli parityö. Molemmat saivat palan savea ja siitä alettiin tekemään jotakin aiheeseen liittyvää. Pari sai valita aiheen, me valitsimme ujo - rohkea parin. Tarkoituksena oli tehdä vähän esittävä ja vähän ei esittävä teos. :D Parini Alina teki rohkean (keltainen) ja minä tein ujon (harmaa).

Tässä työssä en oikeastaan oppinut kauheasti mitään uutta, koska olen ennenkin tehnyt savesta.

Vähän asioita jäi tietysti epäselväksi koska ei keritty kirjottaa kaikkia tietoja vihkoon koska työ piti saada yhdessä kerrassa valmiiksi. Mutta ne tiedot tietysti on vähän jotain tarkempaa tietoa. Ne tiedot joita työn tekemiseen tarvittiin oli selvillä.

Emme tehneet harjoitustöitä, suunnittelimme vain keskustelemalla ja aloimme veistämään. Tarkoituksena oli siis tehdä ihminen joka on alistunut ja ujo ja sitten toinen ihminen siihen viereen joka on rohkea. Kyllä minun mielestä työstä huomaa sen aiheen hyvin, eli onnistuttiin. Olen tyytyväinen valmiiseen työhön. Hyvin sain tehtyä niin että siitä tunnistaa ihmisen muttei näytä kuitenkaan liikaa.

Opetettavasta asiasta ei ollut mitenkään erityisen paljon hyötyä.


Plussa työ

Tähän väliin tulee sitten kuviksen plussa työ. Elikkäs tässä työssä valittiin jokin kuva valmiista kuvista, hahmoteltiin se paperille ja sitten joillakin olikohan ne öljyväreillä? väritettiin kuva. Sen jälkeen mustalla maalilla maalattiin koko kuvan päälle, odotettiin että se kuivuu ja sen jälkeen jollakin raaputtimella raaputettiin mustaa pois että kuva tulee taas näkyviin.

Tässä työssä opin tuon raaputtimen käytön. En ole ikinä ennen käyttänyt sellaista ja vähän jännittikin ensin että mitä tästä tulee, mutta hyvä tuli!!

No se jäi vähän epäselväksi että miten tuo musta maali oikein toimii tuossa, että miksei se lähde pois noista kohdista mistä ei ole väritetty vaikka raaputtaakin? Hmm...

Tässä työssä en tehnyt mitään harjoitustöitä, aloin vaan heti hahmottelemaan. Alkuperäinen idea kyllä toteutui hyvin. Olin käyttänyt taustassa kahta eriä vihreää, mutta seuraavalla tunnilla en enää löytänyt niitä ja otin kaksi eriä vihreää, mutta eipä sitä tuosta huomaa. Työn aikana ei oikeastaan tullu mitään ongelmia ja olen tyytyväinen työhön. :) Vähän vaivaa vaan koska punainen perhonen ja vihreä taustahan on melko iloisia, mutta nyt tuo työ on melko synkkä, mutta se tietysti johtuu tuosta mustasta maalista.

Tuosta raaputin asiasta oli kyllä hyötyä, koska se näyttää kivalle niin sitä voi käyttää myöhemminkin.






keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Sommittelu

Kuviksen kolmannessa työssä oli aiheena sommittelu, joka tarkoittaa sitä miten muodot ja värit on tietyssä teoksessa ryhmitelty. Sommittelun perustyyppejä on 6: horisontaalinen, vertikaalinen, diagonaalinen, kolmiosommitelma, ympyräsommitelma ja kultainen leikkaus. Tehtävänä oli valita jokin valmis kuva ja sulauttaa se mahdollisimman huomaamattomasti omaan kuvaan ja käyttää siinä omassa kuvassa jotain sommittelun tyyppiä. Itse käytin vertikaalista sommittelua.

Tässä työssä opin sommittelusta aika paljon. Työvälineet joita käytin, eivät olleet uusia minulle, joten niistä en oppinut uutta.

Mitään ei jäänyt oikeastaan epäselväksi.

Tässäkään työssä en tehnyt harjoitustöitä. Katselin vain valmiita kuvia ja löysin tuollaisen musta-valkoisen örrimöykyn, jonka valitsin. Nopeasti minulle tuli idea, että sulautan sen johonkin maisemaan, taustalle siis puu, koti ja kuu. Tunnelmasta halusin tehdä synkän, koska pieni kuvakin on synkkä. Ideani toteutui ihan hyvin, lisäsin siihen vielä kädet, jotka lähtevät valmiista kuvasta. Parhaiten mielestäni onnistui puu. Vähän jäi ehkä harmittamaan, että niin hätiköidysti maalasin tuon kodin mustaksi, vaikka olin alun perin suunnitellut siihen vähän jotain monimutkaisempaa kuviota.

Sommittelusta on hyvä tietää, koska sitä voi hyödyntää ihan arkisissakin asioissa esimerkiksi sisustamisessa.

Rytmi kuvataiteessa

Kuviksen toisessa työssa aiheena oli rytmi kuvataiteessa. Rytmi teokseen syntyy värien, muotojen, valojen ja varjojen vaihtelulla ja rytmillä voi luoda teokseen sen oman persoonallisen ilmeensä. Eli työnä oli tehdä jokin työ, jossa mukana on vapaata rytmiä ja sidottua rytmiä. Vapaa rytmi on nimensä mukaan vapaata, mihin suuntaan vaan menevää rytmiä ja sidottu rytmi on tasaista (esim. | | | | | | | | | | | | |) rytmiä.

Opin tässä työssä mitä vapaa rytmi ja sidottu rytmi tarkoittaa.

Minulle jäi vähän epäselväksi, että mitä kaikkia materiaaleja tässä työssä olisi voinut käyttää. Varmaan johtui siitä, etten ollut koulussa kun tämä työ aloitettiin. Mutta eipäs se kyllä haitannut, koska löysin itselleni sopivan materiaalin.

Tätä työtä varten en tehnyt minkäänlaisia harjoitustöitä, aloin vaan tekemään. Alkuperäinen ideani oli tehdä styroksipalalle aitaus (sidottu rytmi) ja sen sisään jokin eläin (vapaa rytmi) ja sellainenhan siitä työstä tuli. Aidan sisään tein dinosauruksen poikasen, tai siltä se minusta näyttää. Pieniä ongelmia tuli siinä kun maalasin palaa, että mistä voi ottaa kiinni, että saa maalattua, mutta jo maalattu osio ei kuitenkaan mene pilalle. Mutta onnistuin kuitenkin. Ja myös siinä tuli vähän ongelmia, kun en meinannut saada eläimen päätä ja jalkoja kiinni vartaloon, mutta sekin onnistui, jokseenkin heikosti kyllä. Olen kyllä ihan tyytyväinen valmiiseen työhön. Eniten tuohon pikku dinosaurukseen, joka näyttää niin söpöltä.

En usko, että teen kauheasti mitään näillä tiedoilla, mutta eipäs se haittaa!!